Свежи идеи за уредување дома. | Мебел Виденов

VIVA MAGENTA – КАКО БОЈАТА ОД 2023 ГОДИНА ДА БИДЕ ДЕЛ ОД ВАШИОТ ДОМ

Бојата за 2023 година на Pantone Viva Magenta поканува храбар чекор напред со динамичен и слободен карактер. Бојата е дефинирана како бестрашна црвена нијанса која го зголемува оптимизмот и радоста.

7 ИДЕИ ЗА БОЖИЌНО УКРЕСУВАЊЕ НА ТРПЕЗАРИЈАТА

Трпезаријата зазема централно место за време на празничната сезона. Со креативни идеи и многу божиќна радост, би можел/а да го трансформираш овојот секојдневен простор во нешто навистина магично за да се соберат пријателите и семејството.

3 СОВЕТИ ЗА ТРАНСФОРМИРАЊЕ НА МАЛАТА ДНЕВНА СОБА

Користење на просторот на ѕидот во твоја корист и менувањето на декорот што ја прави просторијата да изгледа мала може многу да помогне во трансформирањето на малата дневна соба.

8 СОВЕТИ КАКО ДА ИЗБЕРЕТЕ ПОДОБРАР ТЕПИП ЗА ДНЕВНА СОБА

Тепихот во дневната соба се враќа како пожелен додаток. Тоа не само што може да даде нов изглед на собата.

ОСВЕТЛУВАЊЕТО ВО ДОМОТО – СОВЕТИ И СОВРЕМЕНИ ТРЕНДОВИ

Светлината е во основата на нашата перцепција за просторот, бојата и текстурата. Таа е и нешто повеќе од тоа. Светлината влијае на начинот на кој се чуствуваме ,влијаејќи на нашето расположение и емоции. Затоа е исклучително важно да го изберете вистинското осветлување за вашиот дом. Освен тоа , не треба да се занемари и фактот дека 70% од времето го поминуваме во затворен простор. Така да оваа статија ќе ви биде корисна долоку сакате да си создадете повеќе светлина во вашиот дом и во животот.

6 МОДЕРНИ КОНЦЕПТИ ЗА КАНЦЕЛАРИСКИ ДИЗАЈН

Во динамичен работен век, сè поважно е да се создадат паметни работни места кои ги привлекуваат и задржуваат најдобрите таленти. Модерниот дизајн на канцелариите се развива и се менува за да ги задоволи потребите на работната средина: хибридни и флексибилни работни места, фокусирани на благосостојбата, дизајни и простори инспирирани од заедницата се само дел од големата промена.

5 СОВЕТИ ЗА ОПРЕДЕЛУВАЊЕ НА ЗАЕДНИЧКА ДЕТСКА СОБА

Заедничката соба често зуи со активност, како одраз на личностите на вашите деца. Тие постојано се развиваат, а тоа неизбежно води до нови идеи за светот околу нив. Затоа не е лесно да се создаде простор кој, од една страна, може да се сподели, а од друга, да ја обезбеди потребната приватност и просторност.

КАКО ДА ИЗБЕРЕМЕ ПОСТЕЛНИНА?

Прашањето за избор на постелнина е и објективно и субјективно. Дали се прашувате: „Како го добивате тоа совршено чувство кое ве враќа во вашата омилена хотелска соба и ја поминувате ноќта мечтаејќи до утро?

ДА СОЗДАДЕМЕ “ЗЕЛЕНА” КУЈНА ДОМА

Очигледно, имате многу зелени работи во вашата кујна – краставици, зелка, магданос, марула и што ли уште не. Но купувањето на здрави производи за Вашата трпеза не е единствениот начин да водите по природен начин на живот.

Како да декорираме дома за летото

По неколку месеци ладна и топла облека, желни сме да се префрлиме на лесна и широка облека и отворени чевли за целосно да уживаме во убавото време надвор. На ист начин можеме да пристапиме и со уредувањето на нашиот дом.

Следете не